Logo Bglobal2.png

//

PROJECTES DESTACATS //

 

Gràcies al nostre equip pluridisciplinari, composat per arquitectes i enginyers, conferim als nostres dissenys un punt distintiu a nivell de disseny, sostenibilitat, tecnologia... evitant a més a més problemes constructius i de sobre costos durant l’obra degut a la descoordinació de les parts.

Facade
Facade

An aluminium facade reflects the sun and movement as the sea.

press to zoom
Ground Floor
Ground Floor

Cable Landing Station and main facilities

press to zoom
Office
Office

We take advantage of being on top of the building to have more natural light and cross-ventilation.

press to zoom
Facade
Facade

An aluminium facade reflects the sun and movement as the sea.

press to zoom
1/5
Barcelona cable Landing Station

 

AFR-IX construirà l'estació d’aterratge per l’arribada a Barcelona de cables submarins. L’edifici s’utilitzarà també com a espai per a un CPD de collocation i per a oficina.

La idea del client era que el mateix edifici visualitzés la seva activitat principal: a partir d’aquesta concepció hem volgut mostrar la importància del mar i de l’aigua, i per això, hem treballat amb un revestiment de metall blau que juga amb els reflexos per evocar el moviment de l’aigua.

La façana també ha sigut útil per unificar l’edifici amb l'oficina del pis superior i les plantes tècniques dels pisos inferiors. L’oficina tindrà llum natural i ventilació creuada gràcies a la seva ubicació a la part superior de l’edifici i a seva la terrassa.

Location and main facilities
Location and main facilities

The DC park is located in Johor, near Singpore.

press to zoom
General view
General view

The DC park is 700 acres, and it allocates hyperscale DC's and main commercial buildings.

press to zoom
Canal & Power Station
Canal & Power Station

Water is required for cooling the Hyperscale DC's but at the same time we will use it as an element to pacify the masterplan.

press to zoom
Location and main facilities
Location and main facilities

The DC park is located in Johor, near Singpore.

press to zoom
1/4
Parc de CPD a Sedenak

 

La Malaysia Digital Economy Corporation (MDEC) tenia la intenció d’oferir el primer parc de centres de dades (CPD) per a clients hyperscales, amb una potència IT mínima de 50 MW.

Al mateix temps, el seu objectiu era integrar el parc de CPD de 700 hectàrees en un projecte més ampli de 7.000 hectàrees que esdevindrà una nova ciutat, on les TIC, la recerca, les empreses mèdiques i farmacèutiques podran desenvolupar fàcilment el seu negoci i treure profit d’una potència elèctrica verda i una gran connectivitat.

La parcel·la requereix infraestructures específiques com fibra òptica, potència (fins i tot, cal preveure una central de cicle combinat) i aigua. Hem utilitzat tots aquests elements per dissenyar el projecte i per emprar les infraestructures com a elements de planificació.

DC Phase 1
DC Phase 1

The DC has a modular design so the building it will be able to grow with the demand.

press to zoom
DC completed
DC completed

The DC will allow 4 phases.

press to zoom
Highway view at night
Highway view at night

As the client is an internet and content provider, the building at night it will be a screen for clients to interact.

press to zoom
DC Phase 1
DC Phase 1

The DC has a modular design so the building it will be able to grow with the demand.

press to zoom
1/9
Centre de dades Tier III a Malàisia

 

Un proveïdor de telecomunicacions, internet i fibra òptica construirà un centre de dades (CPD) modular que pot créixer fins almenys 25 MW de potència IT.

Tot i que la majoria dels centres de dades intenten passar desapercebuts, en aquest cas el client va demanar un CPD icònic, no només des del punt de vista tecnològic (vam proposar el centre de dades més eficient de Malàisia utilitzant una central de trigeneració amb gas natural), sinó també icònic des d’una perspectiva arquitectural a fi i efecte que el CPD tingués notorietat. Al tractar-se d’una empresa d’internet, vam suggerir una façana multimèdia que pogués interactuar amb els clients.

Al mateix temps, el client volia un CPD modular: el projecte està dissenyat de manera que es pogui construir en 4 fases mentre el CPD, operatiu des de la primera fase, segueixi funcionant amb normalitat.

SITUTION
SITUTION

Nanjing

press to zoom
RACETRACK
RACETRACK

Position, orientation, private and public transport

press to zoom
RENEWABLE ENERGIES
RENEWABLE ENERGIES

In such a big project the maintenance and energy consumption will be very important in terms of cost, so we will use passive and active solutions to do a real sustainable project.

press to zoom
SITUTION
SITUTION

Nanjing

press to zoom
1/8
Hipòdrom RNG a Nanjing 

 

Royal Nanjing Group serà el propietari del hipòdrom més gran del món amb capacitat per a 250.000 persones i estables per a 5.000 cavalls. El recinte també inclou 7 restaurants, sales de convencions, un centre comercial, un hotel de 888 habitacions i 1.000 apartaments.

 

En un projecte d’aquestes dimensions, la logística és cabdal, ja sigui de transports com d’ús intern, per això hem donat molta importància a la disposició sobre el terreny. D’altra banda, els consums energètics seran molt alts, motiu pel qual els sistemes tant passius com actius d’estalvi energètic són molt rellevants. Tanmateix, en aquest cas, el tema fonamental en termes de sostenibilitat és el de la salut. La contaminació, un aspecte molt negatiu de Xina, pot afectar no només a les persones, sinó també als cavalls. Amb l’objectiu de controlar-la, entre altres solucions, aprofitarem l’arquitectura tradicional xinesa i els aiguamolls per generar microclimes.

VENICE PIER.jpg
VENICE PIER.jpg

press to zoom
VENICE PROGRAM.jpg
VENICE PROGRAM.jpg

press to zoom
VENICE SUSTAINABILITY SUN EXPOSURE.jpg
VENICE SUSTAINABILITY SUN EXPOSURE.jpg

press to zoom
VENICE PIER.jpg
VENICE PIER.jpg

press to zoom
1/15
Complex d'usos mixtes a Kuala Lumpur

 

Situat en un entorn privilegiat, a la vora d’un llac i a pocs kilòmetres del centre de la ciutat, la promotora Country Heights construirà un complex compost per 4 torres residencials, un “carrer comercial”, un centre d’esports i un hospital.

 

El projecte s’aboca al camp de golf i al llac d’esquena a l’autopista. Ha estat molt important el tractament dels diferents itineraris al llarg del centre comercial per transformar-los en una experiència diària on la família pot gaudir del llac per l’esbarjo, una zona comercial protegida i una àrea lúdica de restauració semiexterior. No únicament s’aprofita el llac per la seva vessant panoràmica i com espai de lleure, sinó que s’implementaran soluciones energètiques eficients innovadores que ens permetran reduir el consum energètic gràcies a la generació hidroelèctrica a baixa velocitat, i s’utilitzarà el llac com a intercanviador de calor i es filtrarà l’aigua per regar la vegetació que apaivagaran la calor. 

VIEW FROM THE PARK.jpg
VIEW FROM THE PARK.jpg

press to zoom
SITUATION.jpg
SITUATION.jpg

press to zoom
VIEW FROM THE CARPARK.jpg
VIEW FROM THE CARPARK.jpg

press to zoom
VIEW FROM THE PARK.jpg
VIEW FROM THE PARK.jpg

press to zoom
1/7
Complex d'usos mixtes a Johor Bahru

 

Situat en un entorn estratègic, a l’encreuament de l’autopista que condueix a Johor Bahru (Malàisia) i a Singapur, l’empresa IMC, antiga naviliera de Hong Kong, construirà un complex composat per 4 torres residencials, un edifici d’oficines, un centre comercial, shop-offices i un street mall.

 

En primer lloc, es va cercar una disposició en el solar que permetés la creació d’espais verds i de convivència al voltant dels shop-offices, deixant els cotxes en el perímetre. Una distribució que emplaça, d’una banda, l’espai residencial en el punt més allunyat de l’autopista per minimitzar l’impacte acústic i, de l’altra, l’edifici d’oficines de manera icònica al bell mig de l’encreuament. El mall juga amb la curiosa forma en U del canvi de sentit de l’autopista. Pel que fa al disseny, vam voler crear una sola unitat homogènia, de manera el més simple i clara possible; amb aquest objectiu, vam adoptar les línies horitzontals com a principals eines de disseny, bé en forma d’ampits, o bé en forma de balcons.

LEITAT TECHNOLOGICAL CENTRE
LEITAT TECHNOLOGICAL CENTRE

press to zoom
PHOTOVOLTAIC GLASS at MAIN ENTRANCE
PHOTOVOLTAIC GLASS at MAIN ENTRANCE

press to zoom
RELAX AREA casual meetings
RELAX AREA casual meetings

press to zoom
LEITAT TECHNOLOGICAL CENTRE
LEITAT TECHNOLOGICAL CENTRE

press to zoom
1/7
Centre Tecnològic LEITAT a Terrassa (Barcelona)

 

El nou Centre Tecnològic se situa en un bosc fora de la ciutat. El lloc no ha estat triat per casualitat. La vida laboral dels que hi treballen busca un ambient relaxant, silenciós i suggeridor. Molt d’ells s’hi passaran tot el dia. Disposaran d’un menjador-bar i una pista de bàsquet per gaudir de moments de desconnexió.

 

La filosofia del grup es recolza en la virtualitat. La mateixa empresa es recrea i es repensa cada dia. Els objectius de la recerca es desplacen contínuament, els processos fugen de la rutina i, per això, el concepte de flexibilitat domina el futur projecte d’aquesta indústria del coneixement. D’altra banda, l’Ajuntament de Terrassa, molt curós amb el medi ambient, prescriu unes mesures restrictives respecte a tallar arbres o modificar la topografia natural, bastant costeruda, del solar; l’adaptació de la forma de l’edifici a la muntanya i la utilització d’una façana fotovoltaica de miralls, ajuda a fer desaparèixer l’edifici dins el bosc.

 

Carles Cortadas va treballar en aquest projecte  en la seva etapa de soci a B01 arquitectes.

Borneo Highlands Resort

 

Situat en un indret màgic a les muntanyes de Sarawak, en el límit entre Malàisia i Indonèsia, rodejat de boscos tropicals, trobem un Complex de Golf propietat de Country Heights. Una mala planificació i disseny fan que aquest indret sigui infrautilitzat i generi moltes pèrdues. De la mà d’un nou pla de negoci dissenyat per Tourism & Leisure, Global Technia s’ha encarregat d’elaborar el nou Master Plan i el disseny de les diferents peces que configuraran el complex turístic, un nucli d’activitats de lleure i cultura, dos hotels familiars, uns bungalous entre els arbres, un hotel MICE i un boutique hotel, que serà l’estrella del lloc tot creant un gran voladís penjat sobre un penya-segat entre ambdós països amb unes increïbles vistes sobre el Kalimantan.

BAWDI AREA
BAWDI AREA

press to zoom
CONCEPT
CONCEPT

press to zoom
IMAGES
IMAGES

press to zoom
BAWDI AREA
BAWDI AREA

press to zoom
1/4
Edifici residencial a Yangon
 

Myanmar ha obert recentment les fronteres, no obstant això, el planejament urbanístic no ha evolucionat tan ràpidament com la construcció, que ho ha fet en tot el seu ple, creant alguns dissenys atípics, com en el cas que tractem.

En aquesta parcel·la, es permet construir un bloc de nou pisos mantenint una distància de només 1,5 metres amb les parcel·les adjacents. Això vol dir que l’edifici estarà molt a prop de l’edifici del costat, fet que implica una important manca de privacitat i llum natural. És per aquest motiu que la característica principal del nostre projecte és el disseny en angles de les façanes laterals que permetrà obtenir una vista més agradable i més privacitat.

S’han utilitzat solucions d’estalvi d’energia passives, com l’aïllament, la protecció solar i la ventilació, per tal d’aconseguir espais confortables sense aire condicionat, i en el disseny s’han utilitzat materials locals.

Travessera de Gracia 88, 3-1 . Barcelona 08006 . SPAIN . +34 932 683 329  / /  Asia Square, Tower 2, 12 Marina View, 11-01 . 018961 . SINGAPORE . +65 6224 6680